Planera lugnet

Hej alla!

Hur ser det ut med din planering? Är du väldigt mycket inbokad och känner att du ”tappar andan” ibland för att inte hinna med allt?

Nu har många ledighet framför sig och vill gärna passa på att åka runt och hälsa på alla man inte hunnit träffa annars. Det är underbart och roligt att träffa folk, men man behöver också tid för återhämtning, dvs göra ingenting.

 

Nalle Puh och NasseNalle Puh säger: ”Vänta ett tag, jag måste sitta ner och tänka en stund först”. Fundera över hur ofta du gör det. Det bästa med att bara göra ”ingenting” är att då hinner tankarna falla på plats, vi hinner bearbeta saker som hänt och sådant som kommer att hända. Kanske liggande på gräset och titta upp på molnen. Det är återhämtning i sin enklaste och ursprungliga form. Kanske därför som mindfulness blivit så stort idag. Vi har glömt hur vi bara sitter ner och funderar, som vi gjorde som barn och som Nalle Puh gör.

GräsetNär du har funnit lugnet, planera in tid i kalendern under varje vecka det kommande året där du går in i ditt egna rum, var det än är, och hittar lugnet. Då blir det lättare att hantera stressen i den vanliga vardagen. Om det är svårt att hitta tid till återhämtning, fundera över om du kan ta bort något annat en stund. Kanske mobilfri zon en halvtimme?

Hur skulle du göra?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.