Om mig

Är en coachande person som drivs av att få människor att växa och utvecklas. Metoderna jag använder mig av är grundade i vetenskap och mångåriga studier (titta lite närmare på mina meriter nedan). För att utvecklas ännu mer följer jag forskningen och använder den samlade kunskapen i mötet med de aktiva.

Som jag ser det, är det viktigaste att möta individen, att lyssna, vägleda och bidra till individens utveckling. Då har jag gjort skillnad.

När jag arbetar med team/lag/grupper, möter jag hela gruppen samt individerna i gruppen. Att få ett team att bli starka tillsammans, ger en enorm kraft och styrka, och därmed utveckling.

Är en i teamet av RF:s (Riksidrottsförbundet) elitstöds idrottspsykologiska rådgivare. Vi är c:a 80 st och har regelbundna träffar för att utbildas, utvecklas och utbyta erfarenheter. Har gått i kompetensutvecklande handledning med KBT-inriktning i RF:s regi.

Idrotten har alltid varit ett stort intresse för mig sedan jag tävlade på nationell nivå i höjdhopp. Idrottskarriären gav mig många fantastiska minnen från tävlingar, träningar, läger och också en mental tuffhet. Att nå SM-nivå krävde intensiv träning under flera år. Själv hade jag behövt stöd av en idrottspsykologisk rådgivare för att komma vidare, men det var inte så vanligt då 🙂 Det gör att jag förstår och har insikt i vad som krävs för att nå hela vägen för elitidrottare och betydelsen av att se hela människan, att ha en holistisk syn. För elitidrottare innebär det att ha ett team omkring sig bestående av tränare, fys-support (sjukgymnaster, massör, chiropraktor), kostrådgivare och idrottspsykologisk rådgivare. 

Sedan dess har jag provat på massor av sporter, bland annat innebandy, badminton, segling, tennis, golf, klättring, fotboll, basket. Numera rider jag (hoppar gärna), joggar, tränar gruppträning, styrketräning. Är välutbildad tränare i friidrott och tränar ungdomar i hoppgrenar i Råby Rekarne, Eskilstuna.

Jag är en glad person som är mycket engagerad och ger allt i det jag gör. Är ständigt nyfiken 🙂

Formell kompetens:

  • Tränarprogrammet, inriktning friidrott, GIH, Stockholm, 2003-2006
  • Att arbeta som idrottspsykologisk rådgivare, Halmstads Högskola(HH), 2006-2007
  • Att arbeta som psykologisk rådgivare mot företag och organisationer, HH, 2007-2008
  • Lärare idrott & hälsa, GIH, Stockholm, 2012-2013

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.