Svar på #VECKANSFRÅGA

ishockey ungdom 3Hej, jag är en ”lovande” ishockeyspelare enligt alla runtomkring, inklusive tränarna. Jag har lätt för att hitta rätt med passningar och göra mål, och älskar verkligen matcher. Det är på riktigt! Men jag har så svårt att motivera mig på träningarna. Jag kommer dit och tränar men har svårt att ge allt. Vad kan jag göra?

SVAR: För att bli en framgångsrik spelare, krävs mycket träning, även om man är talangfull och har lätt för sig. Det kan vara så att du behöver fundera över vad du vill. Det bästa sättet är att sätta upp mål.

Var ser du dig inom ishockeyn om 5 år? Vi säger att du ser dig som en spelare i en av de största klubbarna. Ett sätt att hitta vägen till motivation på träningen, är att sätta upp mål för träningen.

Ishockey ungdomGÖR SÅ HÄR:

  • Sätt två mål i varje träningspass. Exempel är att vara snabbast på uppvärmningen och att ge lagkompisarna exakta passningar.
  • Använd nyckelord för att komma ihåg målen under träningen, tex ”snabbast”, ”passa”
  • Gör en utvärdering efter passet: hur bra uppnådde du dina mål? Vad kan utvecklas?

Inre motivation

Det kan också vara så att du inte drivs helt av inre motivation utan tränar för att dina lagkamrater finns där och att tränarna och föräldrarna vill att du tränar mer än vad du vill, du drivs då av yttre motivation, som är något du inte kan påverka. Leta efter din inre motivation, tag reda på varför du började spela, se om du kan hitta glädjen i spelet igen. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.