Uppdatering

Hej kära bloggläsare!

Nu är jag tillbaka – har haft ”overload” under senaste tiden och helt enkelt inte hunnit med att uppdatera här. Men, som den rådgivare jag är, har jag sett över min tid och planerat om i mitt schema så att jag kan fortsätta att skriva om olika delar inom idrottspsykologin som jag hoppas intresserar er. Kom gärna med idéer och uppslag om vad ni vill att jag ska skriva om!

IMG_6323

Då sommaridrotterna är i full gång, tänkte jag skriva om FLOW, detta tillstånd som vi så gärna alltid vill vara i vid tävling eller match.

De flesta av oss har någon gång upplevt hur enkelt det var att ”sätta bollen i mål”, ”hästen och jag var som ett, det bara flöt på runt hoppbanan och sen hörde jag att vi var snabbast”, ”jag såg eller hörde inte de andra, jag bara sprang över häckarna. Efter målgång förstod jag att de var bakom mig”. Det är några exempel på hur det känns vid flow – det är enkelt och utan ansträngning.

När du är här och nu under tävlingen så riktar du uppmärksamheten mot processen. Process betyder handling. Då har du stor chans att nå flow.

Motsatsen är resultatet, som är det du når efter din idrottsliga insats. Om man fokuserar på resultatet kan det förhindra att man stannar kvar i  nuet och det är precis detta som är anledningen till att man ska koncentrera sig på processen.

Har du varit med om det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.