Svar på #VECKANSFRÅGA

VECKANS FRÅGA:

HAndboll1Jag spelar i ett handbollslag med matcher nästan varje helg. På träningarna hittar jag enkelt till målet men under matcher, speciellt bortamatcher missar jag 7 av 10 skott. Vad ska jag göra – mår inte bra av det.

SVAR:

Det finns troligen flera orsaker: koncentration, situationsspecifikt självförtroende och nervositet. Här ger jag dig en metod som är bra använda. Tänk på att regelbunden mental träning ger resultat och detta är en metod i helheten.

Målbildsträning

GÖR SÅ HÄR:
OLYMPUS DIGITAL CAMERATänk att du föreställer dig en magnet som ligger i motståndarnas mål. Se hur magneten ligger där mitt i målet. När du ska göra ditt målskott, föreställ dig hur bollen i din hand har en järnbit som dras till magneten. Känn hur bollen dras till magneten, rakt in i mål, utan någon annan påverkan. Bollen dras in i målet och sitter i nätet. Träna genom att gå igenom detta varje kväll i en vecka, att visualisera. Sedan på kommande träning, visualisera först och gör sedan precis som du har tänkt.

VILKEN EFFEKT?

handboll imagesNär du får tuffa lägen kommer det att bli enklare. Du hittar tillbaka till känslan som via din hand skickar bollen i mål. Magneten blir symbolen för den kraft som utvecklar din prestation.

FORSKNING

visar att du kan skapa din egen prestation genom visualisering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *